Suïcide, dat is wel het laatste dat ik doe!

Als echte Hagenees en liefhebber van zwarte harde humor, zei ik altijd: “Dat is wel het laatste dat ik doe!”

Impulsief gedrag, leegte, verlatingsangst en niets snappen van je eigen gevoel, kunnen je je radeloos maken. In mijn zoektocht wat mijn leegte was en later veroorzaakte ben ik in totaal vier keer zo ver geweest dat ik een eind aan mijn leven wilde maken.

“Wil je dan dood?” NEE, ik wil niet dood, maar bij de eerste drie keren was ik zo radeloos, vol pijn en kortsluiting in mijn hoofd, dat ik zelfmoord als enige oplossing zag. Geloof me, ik houd van het leven! ik geniet, consumeer het leven met mooie, lieve mensen om mij heen. Het probleem van meerdere pogingen is: Je wordt er beter in! Dan kan je maar beter stoppen voordat je succes hebt.
Mijn laatste overweging om mijn leven te beëindigen heeft me wel een inzicht gebracht. Mijn leegte wilde ik kwijt. Wat was nu het gevoel dat mij zover dreef dat ik desolaat mijn leven wilde stoppen. Mijn vriendin had het uitgemaakt!!!

Dat je daar ondersteboven van bent, oké. Maar dat je dan zo diep komt… niet oké.

Het gevoel heeft vier dagen aangehouden en daarna heb ik onderzocht wat het veroorzaakte. Leegte, en die leegte werd veroorzaakt door mijn gevoel dat ik eenzaam was. Alleen op de wereld. Wat had ik gedaan om dit te verdienen? ben ik echt zo’n waardeloos figuur? Gelukkig was ik op dat moment terug in de Lievegoed kliniek. voor mij de meest veilige plek op aarde op dat moment.

Mijn inzichten na die vier dagen, hebben geleid tot mijn masterplan/blauwdruk.
Ik stel alles in het werk om niet meer suïcidaal te worden. Zoals ik eerder schreef, misschien heb ik een keer succes. Gaat het lukken, ik weet het niet, maar ik doe wel mijn stinkende best!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.