Transformatie….

Mijn leegte heeft er voor gezorgd dat ik deze wilde vullen met voedsel, veel voedsel. Het was dan ook een grote leegte.

Het gevoel dat de leegte veroorzaakt, herken ik niet 1,2,3. Het zijn de emoties of gevoelens die diep weggestopt zijn.

Die leegte vul ik dan met de meest voorhanden zijnde middelen. Ik heb veel gegeten, heel veel gegeten, zo veel gegeten dat mijn gezondheid in gevaar kwam.

Morbide obesitas… Laatst zei iemand: “U was dan wel fors?” Ik was niet fors, ik was dik, niet gewoon dik, maar vet, modder vet, dodelijk overgewicht. Ik had alles geprobeerd, vertelde ik het biatrisch team van het ziekenhuis. Ik loog mij door de aanmelding heen en ging braaf naar de cursus. Ja en amen, wat wilt u horen? Dan zeg ik dat toch!

De operatie was goedgekeurd, 22 april 2013. Mijn dan toekomstige ex-vrouw werd 50 die dag.

Het kon me weinig schelen, ik wilde van mijn kilo’s af. De operatie was zwaar, tenminste de uren erna, ik dacht zelfs even:”Had ik het maar nooit gedaan.” Zo misselijk was ik. De eerste drie weken moest ik rustig aan doen, daarna mocht ik gaan inspannen.

Dat inspannen heb ik gedaan tussen mei en oktober van 2013 ben ik meer dan 50 kilo verloren door dagelijks hard te lopen, sportschool te bezoeken en gezond te eten. Kilo’s vlogen eraf, soms een kilo per dag. Maar leegtes dienen gevuld te worden en sporten is ook een mooie verslaving. De dagindeling was als volgt: eerst ontbijt en een uur lopen met de honden, daarna een uurtje hardlopen, een tussendoortje, wat rusten en naar de sportschool. Na het bezoek van de sportschool ging ik lunchen. Het middagprogramma kan ik me niet zo goed herinneren, maar koken en wat ontspanning zullen de bezigheden wel geweest zijn.

In eerste instantie wilde ik van mijn morbide obesitas af om ouder te worden en mijn

kinderen op te zien groeien. Nu ik verlost was van diabetes, cholesterol verhoging, astma, longontsteking en nog een paar van die welvaartsklachten, kreeg ik lol in mijn nieuwe lichaam met de nieuwe mogelijkheden. De spieren en aders op mijn lichaam kwamen te voorschijn, ik kon er uren naar kijken. ‘S morgens keek ik voorzichtig of mijn buik nog weg was, het kon zo maar een droom zijn.

Even een mythe uit de wereld! Dikke mannen hebben geen kleintje, hij steekt alleen niet zo ver uit. Wacht maar tot ze afgevallen zijn! Natuurlijk zijn er uitzonderingen.

Hardlopen: de 5 kilometer in 21 minuten en een beetje. Nooit gedacht dat ik dat ooit zou kunnen.

Tot op de dag van vandaag ben ik in vorm, het is even wat minder geweest maar nu voel ik me weer topfit. Moet ook wel want een gezonde geest in een gezond lichaam.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.