Actualiteiten…

Ik kijk al een tijdje geen televisie meer, althans niet de actualiteiten. ik vermijd het nieuws en hou me weg van de negatieve prikkels. In mijn jeugd stonden de meeste erge dingen op pagina drie van de krant en twee dagen later op het nieuws.

Nu wanneer de presidentsvrouw van Venezuela last heeft van een dwarszittende wind, komt er een “Breaking news” op CNN en het KNMI geeft een code bruin af met een wind waarschuwing. Ik bedoel de meeste informatie kan ik niets mee, wil ik niets mee en draag ik alleen maar als geestelijke ballast met me mee. Want wat schiet ik er mee op dat er een aardbeving in Argentinië 50 slachtoffers heeft geëist? Niets, helemaal niets, verschrikkelijk nieuws, ramp voor de nabestaanden. Ik moet er wel de hele dag aan denken….. Dit is natuurlijk een voorbeeld van Argentinië.

Soms lijken mensen het heel vreemd te vinden, wanneer je nieuws niet wilt horen. Ze kijken me aan met een blik van…. weet je het zeker? Ja, ik weet het zeker. Ik doe het nu drie jaar en het bevalt me prima!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.