Als je aan me vraagt hoe het met me gaat, voel ik me gelijk een stukje beter!

Hoe open moet of kan je zijn over je psychische problemen/aandoening? Omdat hier nog een behoorlijk taboe op rust wil en kan hier niet iedereen openlijk over praten. Stel, je post op Facebook iets over je depressie en bij je volgende sollicitatie wordt het gelezen en hierdoor wordt je niet aangenomen of je komt je proeftijd niet door…..

Is het, wanneer het een niet psychische aandoening- of een sportblessure is, dan de kans kleiner dat een werkgever het laat afweten?

Ik denk het wel.

Voor dat ik zelf mijn depressie tegenkwam snapte ik niet waar iemand met een depressie het over had. Ik luisterde en zei de juiste dingen, zoals ik die geleerd had, maar ondertussen dacht ik:”Kom op, even uitrusten, mindset, deal met de tegenslagen en er weer tegen aan.”

Zo simpel is het dus echt niet, ben ik nu achter.

Wanneer de depressie na intensief en hard werken achter de rug is, komt de vraag hoe is het gekomen en kan je het voorkomen.

Als dat allemaal lukt en je weer helemaal met beide voeten stevig op de grond staat, de rug recht en een tegenwind kan je weerstaan. Kom je bijna weer in een depressie omdat je op de arbeidsmarkt geen kans maakt, met je psychisch verleden.

Vaak gebeurt die ook nog eens tussen de 45- en 55 jaar, dus kansen op de arbeidsmarkt zijn zo goed als verkeken.

Lang leve het stigma! Dus verzwijgen?

NEE!

Ik probeer mijn eigen mogelijkheden te creëren. Ik maak kunst, meubels en probeer nu mijn eigen bedrijf te starten.

(Ik zoek nog iemand die mij kan helpen met mijn ondernemingsplan, mail me alex.vdb@outlook.com)

Wanneer ik dit van de grond krijg zal de toekomst er weer anders uitzien en kom ik telkens dichter bij waar ik wil zijn.

Waar ik wil zijn? Ik wil van mijzelf houden. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Alles wat daarbij komt is meegenomen.

Nu leef ik, vandaag, vier maanden met deze instelling en het gaat bijzonder goed.

Het begint allemaal met een plan!!

www.stichtingpandora.nl

One Comment on “Als je aan me vraagt hoe het met me gaat, voel ik me gelijk een stukje beter!”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.