Eenheidsworst (om even te zeuren..)

Op straat zie ik typetjes lopen.. Ik vind Kooten de Bie erg leuk en als deze mannen nog actief zouden zijn geweest, dan hadden ze hier misschien wat mee gedaan.

Het eerste typetje:
Meisje van ongeveer 13 tot ongeveer 20 jaar oud. Paardenstaart – (donker)blond – Ugg’s – iets straks om de benen (jeans of legging)- in de zomer een soort van pilotenbril op de neus.

Al deze meisjes lijken op elkaar..

Tweede type:
Dames vanaf 20 jaar. De hele dag in een sportoutfit. Strakke running- of yoga broek – sneakers – strak shirt- en een soort van regen- of runningjas.

 

Derde type:
Vroeger in de winkel van mijn vader, kwamen meestal wat oudere dames, in compleet tennisoutfit met tennisracket sigaretten halen. De link tussen gezondheid, sporten en roken was nog niet echt een item. Mijn vader had een sigarenzaak.

Tot op de dag van vandaag snap ik niet waarom de tennisdames met racket in de tas, boodschappen aan het doen waren. Het racket kwam uit de achterbak van de auto en al dan niet in de tas om door de straat te wandelen.

Het eerste type, meisje met de paardenstaart, snap ik wel. Je ziet er uit als de rest en valt niet op. Lekker veilig in de kudde. Boven de twintig is dit een gepasseerd station.
Het tweede type snap ik wat minder. De vragen die bij me opkomen zijn:

Wat wil deze dame laten zien?

Ik ben gezond bezig en onderweg of net terug van het sporten?
Ik ben erg druk en heb geen tijd om me anders te kleden en dit is wel makkelijk?
Het zit gewoon comfortabel?

Het derde type snap ik helemaal niet.

Waarom met tennisracket? Sommige dames liepen de hele dag zo in de rondte, alsof er geen andere kleding in de kast hangt….

 

Natuurlijk is het generaliserend en zijn er fantastische uitzonderingen en natuurlijk moet iedereen zelf weten wat hij of zij aantrekt.

Ik ben absoluut geen mode-expert. Er is één ding wat ik absoluut een No-Go vind…

Een mooie boven-de-knie rok, met daaronder platte schoenen of lompe boots. De combinatie daarvan vind ik echt afschuwelijk. Als er geen hakken gedragen worden onder een mooie rok, maar bevoordeeld sneakers dan kan dat zijn om gemakkelijk van A naar B te komen. De dame in kwestie draagt dan meestal een wat grotere tas waar de mooie schoenen in zitten.

De eenheidsworsten en typetjes, ik moet er altijd een beetje om lachen. 

Waarschijnlijk ben ik ook wel ergens in een hokje te plaatsen, alleen niet in de bovenstaande!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.