In balans zijn….

Zo tegen het einde van het jaar is het tijd oude balans op te maken. Terug kijken op wat was, kijken naar wat is en kijken naar wat komt.
In balans zijn is het mooiste en moeilijkste wat er is voor mij.
In balans zijn is niet gelukkig zijn, gelukkig zijn bestaat niet voor mij. Geluk beleven en hebben wel.
Door te zoeken en te streven naar balans voel ik mij prettig. Dat betekent niet dat er geen ongewenste-, vervelende- of nare gebeurtenissen passeren.
Doordat ik naar balans streef, kan ik met de mindere situaties goed omgaan.
Wat was….
Na lange tijd van depressie, burnout en andere geestelijke problemen ben ik het afgelopen anderhalf jaar uit dit dal gekropen. Onlangs vroeg iemand mij:”wat is je grootste angst?” Ik dacht onmiddellijk aan de melanoom die ik op mijn rug had. Dat was een angstige periode in mijn leven. De vraag bleef in mijn hoofd spelen.
Wat zijn mijn angsten op dit moment? Eigenlijk ben ik weer angstig om mijn angsten van vijf jaar terug weer terug te krijgen. Die angsten waren: naar buiten gaan, grote mensen groepen, mijn partner gaat vreemd, niet alleen willen zijn, post te openen, financiën te regelen en bang om geen geld te hebben.
Dit zijn er een paar.
Ik vind het nog steeds niet leuk om aan mijn financiën te werken, maar ik kots de vuilnisbak niet meer vol… Ook de rest is weg of onder controle. Ik mag graag denken dat het komt omdat ik in balans ben.
Door veel zaken te laten voor wat ze zijn, is de rust in mijn hoofd groter geworden.
Ok het lukte me niet meer om langer dan een half uur te lezen. Dat frustreerde me niet. Het was nou eenmaal zo. Wat is. 
In middels kan ik weer een boek lezen, de eerste was “De edele kunst van Not Giving A Fuck” van Mark Manson een echte aanrader en volledig in lijn met wat ik probeer te doen.
Het tweede boek was “Tuesdays with Morrie” van Mitch Albom, goed boek, een beetje voor de hand liggend. Wel heel leuk om te lezen.
Ik ben net begonnen in mijn derde boek “Alles is Fucked” ook van Mark Manson. ik hoop dat het nog een wending gaat nemen en het niet iets meer van het zelfde is.
Ik heb een fantastische vriendin in mijn leven die mij in alles steunt en mij vrij laat in wat ik wil doen.
Wat komt…
Dat zie ik wel gebeuren. morgen weer een dag!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.